Acupunctuur bij spijsverteringsklachten

Spijsvertering

Acupunctuur bevordert een gezonde spijsvertering en verlicht tot verhelpt spijsverteringsklachten in vele gevallen. Een gezonde spijsvertering is essentieel voor ons algemene gezondheid. Wanneer spijsverteringsproblemen optreden, kunnen de klachten niet alleen voor fysieke ongemakken veroorzaken, maar ook invloed hebben op ons emotionele staat van zijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat onze darmen gekoppeld zijn aan onze hersenen. Een disbalans in onze darmen, heeft uiteindelijk invloed op onze hersenen. Dit kan zich uiten in; je moeilijk kunnen concentreren, vergeetachtigheid, verstoring in onze hormoonhuishouding, welke emotionele disbalans kunnen veroorzaken of slapenloosheid. Kortom een gezonde spijsvertering is van groot belang.

Spijsverteringsklachten

Spijsverteringsklachten variëren van: winderigheid, brandend maagzuur, opgezette buiken, buikpijn/ krampen, constipatie, prikkelbare darmsyndroom (PDS) tot darmziektes; inflammatoire darmziekte (IBD) waaronder, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa onder vallen. Spijsverteringsproblemen worden vaak veroorzaakt door onder andere: voedingskeuzes, allergieën, stress, genetische aanleg.

De werking van acupunctuur bij spijsverteringsklachten

Acupunctuur kan effectief zijn bij het verlichten van diverse spijsverteringsklachten. Hier is hoe het kan helpen:

  • Verlichting van Maagdarmklachten:

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals maag- en buikkrampen, buikpijn, opgeblazen gevoel en winderigheid. Chinees gezien zijn dit vaak tekenen van blokkades of een laag energieniveau in het spijsverteringsstelsel. Door de blokkades en het energieniveau te reguleren en in balans te brengen, kunnen de klachten verdwijnen of verminderen. 

  • Brandend Maagzuur en Zuurgraad:

Voor mensen die last hebben van brandend maagzuur, kan acupunctuur helpen om de balans van maagzuur te herstellen en de slokdarm te beschermen. 

  • Regulering van de Darmpatronen

Bij spijsverteringsaandoeningen zoals PDS, waarbij constipatie afgewisseld wordt door diarree, kan acupunctuur de bewegingen van de darmen reguleren. De stoelgang kan weer regelmatig worden en de ontlasting weer gezond. Ook bij alleen klachten van constipatie of diarree, kunnen de behandelingen helpen.

  • Immuun ondersteuning:

Acupunctuur kan het immuunsysteem versterken, wat belangrijk is voor het handhaven van een gezonde darmfunctie en het voorkomen van ontstekingsreacties. Bij inflammatoire darmziekte (IBD) waaronder, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa vallen, is dit een belangrijk onderdeel.

  • Gewichtsregulering:

Ook bij gewichtsregulering helpt acupunctuur in de ondersteuning. Door:

  • Verbetert de Spijsvertering:

Acupunctuur kan de spijsvertering ondersteunen en helpen bij de efficiënte verwerking van voedsel, waardoor overmatige gewichtstoename wordt voorkomen.

  • Hormonale Balans:

Hormonale onevenwichtigheden kunnen gewichtsschommelingen veroorzaken. Denk aan schildklierproblemen, of overgangsklachten. Met acupunctuur, kan er meer evenwicht in de hormoonbalans gebracht worden, waardoor gewichtsschommelingen verminderd kunnen worden.

  • Snoepbehoeften:

Onbewuste snoepbuien of eetpatronen, kunnen doorbroken worden met acupunctuur. Met acupunctuur kan je de scherpe randjes van het gedrag halen, waardoor het haalbaar wordt om met je bewuste gedrag, dit te stoppen. Er moet dan wel een wil zijn, om dit te willen stoppen.

Conclusie

Acupunctuur biedt een natuurlijke en holistische benadering voor het verminderen van diverse spijsverteringsklachten. Als u last heeft van spijsverteringsproblemen en op zoek bent naar een alternatieve behandelingsmethode, neem dan contact met mij op. Na een viertal behandelingen weet je of het iets voor jou is en of het werkt voor jouw probleem. Vanuit daar kan je beslissen om de eventuele benodigde behandelingen voort te zetten.

Terug naar het overzicht

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.