Immuunsysteem verbeteren met Acupunctuur

Acupunctuur helpt mee in de natuurlijke weg naar weerstandsverhoging, door het versterken en/ of verbeteren van het immuunsysteem.

Het immuunsysteem

Het immuunsysteem is ons natuurlijke verdedigingsmechanisme tegen ziekten en infecties. Een sterk immuunsysteem is essentieel voor het behoud van onze gezondheid en het beschermen van ons lichaam tegen schadelijke indringers. Acupunctuur, een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), heeft zich de afgelopen decennia bewezen als een effectieve en natuurlijke manier om het immuunsysteem te versterken en te verbeteren.

De rol van acupunctuur bij het immuunsysteem

Het immuunsysteem is complex en omvat verschillende mechanismen en cellulaire reacties die samenwerken om ons te beschermen tegen ziekten. Acupunctuur kan op verschillende manieren bijdragen aan de verbetering van het immuunsysteem, namelijk door:

  1. Stressvermindering.
  2. Balans en doorstroming van energie in het lichaam te bevorderen.
  3. Ontstekingsremmend effect.

Stressvermindering

Stress is een bekende onderdrukker van het immuunsysteem. Acupunctuur kan het zenuwstelsel kalmeren, de productie van stresshormonen verminderen en zo de negatieve invloed van stress op het immuunsysteem verminderen.

Vanuit de TCMC gezien, blokkeert stress de vrije energiestroom in het lichaam. Vandaar dat stress allerlei verschillende klachten kan geven, net wat jouw eigen zwakke plek is op dat moment. Omdat je lichaam, ten tijde van stress(periode), bezig is om andere blokkades op te heffen, is het niet of minder bezig met energie te stoppen in het verdedigen van je lichaam, door middel van je immuunsysteem.

Balans en doorstroming van energie

Volgens de principes van TCM stroomt vitale levensenergie, bekend als “Qi,” door meridianen in het lichaam. Acupunctuur richt zich op het herstellen van de balans van Qi, wat kan bijdragen aan een gezonde immuunrespons. Door het herstellen van de balans kan ook de circulatie weer verhoogd worden. Hierdoor verbeterd de bloedcirculatie, waardoor onder andere de immuun cellen efficiënter naar infectiehaarden kunnen worden getransporteerd.

Ontstekingsremmend effect

Ontsteking is een normale reactie van het immuunsysteem, maar overmatige ontsteking kan schadelijk zijn. Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van ontstekingsreacties, waardoor het immuunsysteem efficiënter kan werken.

Conclusie

Een gezond immuunsysteem is van vitaal belang voor ons welzijn, vooral in tijden van griepgolven, ziekte en stress. Acupunctuur biedt een natuurlijke en holistische benadering om het immuunsysteem te versterken en te verbeteren. Als u geïnteresseerd bent in het versterken van uw immuunsysteem en het bevorderen van uw algehele gezondheid, neem dan contact met mij op af maak een online een afspraak. Via mijn website.

Marijke Bijl

Acupunctuur Qi 

Terug naar het overzicht

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.