Schüssler celzouttherapie

Wie is Schüssler?

Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven. Ook constateerde hij dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon. Vanuit deze ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

Wat zijn celzouten?

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, als door de lichaamscellen opneembare stoffen, kunnen door jong en oud gebruikt  worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. Het gaat om zouten (verbinding van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding voldoende binnen zouden moeten krijgen.

Celzouten zijn eigenlijk een vorm van voedingssupplement, maar dan zodanig gemaakt dat ze als een lichaamseigen stof door het lichaam gezien worden. De celzouten hoeven niet via het spijsverteringsstelsel opgenomen te worden, maar worden direct in de mond opgenomen en worden door het lichaam direct ingezet waar nodig.

Een ander voordeel is dat celzouten het lichaam in balans brengen. Ze kunnen voor zowel een te kort als een overschot in het lichaam ingezet worden. De celzouten reguleren / balanceren het lichaam.

Waarom een celzout gebruiken?

Een cel verbruikt zijn celzouten als het door een prikkel aangezet wordt tot grotere activiteit. Die prikkel kan bestaan uit alle beïnvloedingen die ons belasten of overbelasten dat kan mentaal, lichamelijk of energetisch zijn. Door deze drie oorzaken ontstaat er snel een tekort aan celzouten, waardoor mineralen en vitamines niet voldoende door de cel opgenomen kunnen worden en de vitaliteit verminderd waardoor er disbalans in het lichaam ontstaat.

Voor wie?

Celzouten kunnen door iedereen ingenomen worden die een disbalans ervaren, maar voor sporters, zwangeren, mensen die onder stress leven en mensen boven de 45 a 50 jaar die een disbalans ervaren, is het zeker aan te raden om ze te gebruiken.

Advies / celzouttherapie?

Naast de acupunctuur behandelingen kan ik mensen aanraden om indien nodig en gewenst advies geven over de benodigde celzouten en het gebruik daarvan. Maar ook voor alleen celzouten advies en behandelingen bent u welkom. De consulten zijn een half uur. U kunt dan celzouten meekrijgen voor een geringe vergoeding of u kunt ze zelf kopen in de winkel.

Wil je meer informatie weten?

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. U kunt mij bereiken op 06 – 374 493 28 of vul het onderstaande contact formulier in.

Ga naar contact

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.