Overige behandelingen

Moxa

Moxa therapie is een oud onderdeel van traditionele Chinese geneeskunde. Moxa wordt gemaakt van bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en heeft een verwarmende werking. Moxa is in de meeste gevallen een aanvulling op de acupunctuurbehandeling. Moxa verwarmt, voedt en stimuleert de energiestroom. De toepassing hangt af van de aard van de klacht, voorbeelden zij: bij een stuitligging van u baby, ernstige vermoeidheid, hielspoor, blessures en gewrichtspijnen. Moxa kan in verschillende vormen gebruikt worden. Ruwe moxa kan in torentjes op uw huid geplaatst worden. Een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen de naald gehouden worden. Een moxalamp kan boven een lichaamsdeel geplaatst worden.

Reiki / Magnetiseren

Reiki is een Japanse genezingsvorm en betekend: kracht van de zon. Via handen kan de universele levensenergie stromen en de energiebanen van een ander weer vrij maken, blokkades kunnen zo opgeheven worden. Dit kan een alternatief zijn wanneer u niet van naalden houdt. Bij kinderen werkt Reiki ook goed.

Magnetiseren werkt niet alleen op de energiebanen van het lichaam, maar werkt ook met je aura. Met magnetiseren kan de aura gereinigd en opgeladen worden. Dit proces heeft invloed op je lichaam. Je kunt je hierdoor bijvoorbeeld weer lichter of vrolijker gaan voelen.

Magneetjes

De Magneetjes zijn van 5 mm doorsnee en worden op de huid geplakt met een huidkleurige pleister. Magneetjes hebben een soort gelijke werking als naalden, door hun magnetische werking stimuleren zij de meridiaan. Dit kan een alternatief zijn wanneer u niet van naalden houdt. Voor kinderen kan dit ook goed werken.

Voeding:

Bij ieder zijn constitutie en disbalans in het lichaam past een passend dieet. Indien je je voeding wijzigt en aanpast ontstaat er van binnenuit een herstellend vermogen. U kunt zich hierdoor fitter en lichter gaan voelen. Indien er een diagnose is gesteld bij acupunctuur of celzouttherapie, kan ik u advies geven over de bijbehorende dieet. Dit dieet is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeswijze, en lijkt een beetje op de moderne voedingsadviezen van diëtisten.

Wil je meer informatie weten?

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. U kunt mij bereiken op 06 – 374 493 28 of vul het onderstaande contact formulier in.

Ga naar contact

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.