Pijnbestrijding

Pijn is een zeer nare vaak elke dag terugkerende ervaring. Daar wil je graag vanaf. Soms helpen pijnstillers, soms niet. Je wilt ook niet te veel pijnstillers gebruiken, dilemma die vaak voor komt. Met acupunctuur kan je heel goed pijn bestrijden. Dit is een andere methode dan de traditionele acupunctuur. De werkwijze die Acupunctuur Qi Ede hanteert is deze van Master Tung, welke een zeer krachtige en effectieve methode is.

Master Tung

Naast de traditionele acupunctuur, waren er ook families die van generatie op generatie de Traditionele geneeskunde beoefenden, en daarbij hun eigen systemen en methoden ontwikkelden. Eeuwen lang werd deze manier van behandelen doorgegeven aan volgende generaties en geheim gehouden. De Tung stroming,  is één van die traditionele methoden die de tand des tijds heeft doorstaan, en nog altijd wordt toegepast en steeds meer opbloeit in de westerse wereld. Door de geweldige resultaten die Master Tung boekte met zijn behandelingen, wordt hij door velen beschouwd als één van de beste acupuncturisten die ooit heeft geleefd. Master Tung heeft tijdens zijn verblijf in Taiwan besloten om zijn kennis en vaardigheden door te geven aan anderen die hij is gaan opleiden.  Een aantal van zijn leerlingen is in de VS en Canada terecht gekomen, waar zij hun kennis verder hebben verspreid. Iedere acupuncturist die deze methode is gaan toepassen staat versteld van de resultaten, inclusief ikzelf.

Hoe werkt Tung Style acupunctuur?

Master Tung acupunctuur onderscheidt zich vooral door het feit dat het honderden bijzondere acupunctuurpunten heeft, die niet onderwezen worden in de gangbare acupunctuur-opleidingen. Ze zijn door de Tungfamilie zelf ontdekt en werken zeer krachtig en direct. Deze punten, of puntgroepen representeren vele microsystemen over het gehele lichaam en bevinden zich alleen op de ledematen en het hoofd. De werking van de behandeling is zeer direct; mensen met pijnklachten ervaren in de meeste gevallen binnen een paar minuten na het plaatsen van de naalden verlichting van de klacht. Tevens wordt gebruik gemaakt van microsystemen. Dat wil zeggen dan een kleiner onderdeel of bot van het lichaam een microsysteem is van het gehele lichaam. We kennen dit al van de ooracupunctuur en de voetreflextherapie. maar ook de hand of het onderbeen weerspiegelen het hele lichaam. Verder wordt er in de beginfase van het traject twee keer per week behandeld, of met een maximum van vijf dagen tussen de consulten. Dit om de “bal aan het rollen te houden”. Het totaal aantal behandelingen zal er niet meer door worden. Integendeel, frequenter behandelen in het begin is effectiever. In China behandelt men iedere dag of om de dag.

Voor welke klachten?

Master Tung kan voor vele klachten gebruikt worden, de meest gebruikelijke zijn: Schouderklachten/ Frozen Shoulder, Hoofdpijn/Migraine, Rugpijn, Heupklachten, RSI/Tennisarm, Sportblessures en bijvoorbeeld Ongevalblessures.

Wil je meer informatie weten?

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. Bellen graag op werkdagen tussen 9.00-18.00u. U kunt mij altijd bereiken op 06 – 374 493 28 of vul het onderstaande contact formulier in.

Ga naar contact

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.