Over acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeswijze

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze is al meer dan tweeduizend jaar oud. Zelf vind ik dat zeer indrukwekkend aan de ene kant omdat het door de tijd heen acupunctuur zijn werking heeft bewezen en aan de andere kant hoe die mensen dit allemaal te weten zijn gekomen. De kennis hebben zij opgedaan door te kijken naar de mens en de natuur. Vandaar dat de naam van de pathologie, die er chinees gezien heerst in het lichaam, afgeleidt is van de natuur. Bijvoorbeeld; hitte, droogte, damp etc. Hun theorieën hebben ze uitgetest, waargenomen en continue verbeterd.

Het ontstaan van klachten en het oplossen daarvan.

Een klacht ontstaat door disbalans in het lichaam. Het lichaam bevat meridianen met acupunctuurpunten. Meridianen zijn energiebanen en kan je vergelijken met een beekje. Als er een steen in het water valt, stroomt de beek anders. Als er veel stenen bij elkaar liggen, stroomt de beek zeer langzaam of niet meer. Als het water in de beek opdroogt, stroomt de beek ook niet meer. Als het “water van de beek” niet meer stroomt, ontstaat er een disbalans in je lichaam. Dit uit zich in een ziekte of niet lekker in je vel zitten. Een disbalans kan opgelost worden door acupunctuur. Er worden dan naalden in de acupunctuurpunten van de meridianen in het lichaam gebracht, waardoor de meridianen weer in evenwicht gebracht worden. Door de verbeterde doorstroming en evenwicht kan de energie weer beter naar de organen stromen en worden de organen weer beter doorbloed. Deze organen krijgen hierdoor een verbeterde orgaanfunctie, waardoor het lichaam beter in staat is om lichamelijke problemen zelf aan te pakken.

Wil je meer informatie weten?

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. U kunt mij bereiken op 06 – 374 493 28 of vul het onderstaande contact formulier in.


Ga naar contact

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.