Over Acupunctuur Qi

Bij Acupunctuur Qi te Ede krijgt u een persoonlijke behandeling, met één op één aandacht. Tijd en aandacht voor uw klacht(en) en uw verhaal is belangrijk bij acupunctuur Qi. Kenmerkend voor de praktijk Acupunctuur Qi is het toepassen van het holistische principe. Dit houdt in dat psyche, emoties en het lichamelijke alle drie een rol kunnen spelen in het ontstaan en het behouden van klachten. Maar tegelijkertijd ook in het verminderen of het verdwijnen van diezelfde klachten. Dat deze drie factoren elkaar wederzijds kunnen beïnvloeden is vooral terug te vinden in de oorsprong van Traditionele Chinese Geneeswijzen, waar acupunctuur op gebaseerd is.

Aan de hand van uw klacht(en) en verhaal, wordt er een diagnose gesteld en ga ik kijken wat de beste behandeling voor u is. Het kan ook zijn dat u daarnaast zelf dingen kunt verbeteren, met bijvoorbeeld uw voeding, ademhaling of ontspanning. Hierover kan ik u adviezen meegeven. Voeding en ademhaling/ontspanning is een belangrijk onderdeel in de Chinese geneeswijze. Met wat tips kunt u er zelf al goed mee aan de slag. Het mooiste is natuurlijk, als u van uw klacht af kan komen en het ook zo kunt houden. Sommige (ernstige of chronische) klachten kunnen alleen verlicht worden, maar ook dat kan heel fijn zijn.

Werkwijze van Acupunctuur Qi

Intake gesprek Acupunctuur
Om een juiste diagnose en acupunctuur behandeling te kunnen geven, is er eerst een intake gesprek nodig. Tijdens een intake gesprek worden er allerlei gegevens en informatie verzameld aan de hand van vragen. Afhankelijk van uw klacht stuur ik u een intake formulier op welke u van te dient in te vullen. Om de diagnose juist te kunnen stellen wordt naast de intake formulier, gebruik gemaakt van een pols en tong diagnose. Voor een intake gesprek staat 90 minuten. Naast de intake geef ik u alvast de eerste acupunctuurbehandeling

Wanneer is er geen intake gesprek nodig?

Voor sommige acupunctuur behandelingen is er geen intake van 90 min. nodig, maar volstaat een normale behandeling van 60 min. Dit geldt voor de behandelingen; stoppen met roken, hulp bij afvallen, hooikoorts en klachten aan het tendomusculaire systeem (bv. tennisarm, muisarm/duim, nekklachten, rugklachten etc.)

Hoe ziet een acupunctuur behandeling eruit?

De acupunctuur behandeling vindt (meestal) na een intake gesprek plaats en bestaat het uit het controleren van de gestelde diagnose door de pols te voelen en de tong te bekijken. Vandaaruit wordt de behandeling gestart. U kunt ontspannen gaan liggen op de behandelbank met desgewenst een rustgevend muziekje. In die tijd prikt de acupuncturist de naalden in de des gewenste punten. Naalden worden over het algemeen in de onderbenen, voeten, onderarmen en handen geprikt. Zo kunt u ongeveer 25 minuten ontspannen blijven liggen. De naalden doen dan hun werk. Tussentijds zal ik de werking van de naalden nog even stimuleren, om zo het gewenste effect te vergroten.

Acupunctuur op locatie

Indien u niet in staat bent om langs te komen of trap te lopen, kan ik bij u langskomen. Indien u verder dan van 5 km bij mij vandaan woont, worden er reiskosten berekend. U krijgt een volledige gelijkwaardige behandeling.

Kennismakingsgesprek

Indien u twijfelt of uw klacht verholpen kan worden door acupunctuur of overige behandelingen die ik u kan bieden, mail of bel gerust voor meer informatie. Als wij samen denken dat een kennismakingsgesprek van 15 min. iets voor u kan betekenen, maken wij hierover een afspraak. In dit gesprek kunnen wij kennis maken en bespreken of acupunctuur of de overige technieken iets voor u kunnen betekenen.

Wil je meer informatie weten?

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. U kunt mij bereiken op 06 – 374 493 28 of vul het onderstaande contact formulier in.

Ga naar contact

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.