Over Acupunctuur Qi

Bij Acupunctuur Qi te Ede krijgt u een persoonlijke behandeling, met één op één aandacht. Tijd en aandacht voor uw klacht(en) en uw verhaal is belangrijk bij acupunctuur Qi. Kenmerkend voor de praktijk Acupunctuur Qi is het toepassen van het holistische principe. Dit houdt in dat psyche, emoties en het lichamelijke alle drie een rol kunnen spelen in het ontstaan en het behouden van klachten. Maar tegelijkertijd ook in het verminderen of het verdwijnen van diezelfde klachten. Dat deze drie factoren elkaar wederzijds kunnen beïnvloeden is vooral terug te vinden in de oorsprong van Traditionele Chinese Geneeswijzen, waar acupunctuur op gebaseerd is.

Aan de hand van uw klacht(en) en verhaal, wordt er een diagnose gesteld en ga ik kijken wat de beste behandeling voor u is. Het kan ook zijn dat u daarnaast zelf dingen kunt verbeteren, met bijvoorbeeld uw voeding, ademhaling of ontspanning. Hierover kan ik u adviezen meegeven. Voeding en ademhaling/ontspanning is een belangrijk onderdeel in de Chinese geneeswijze. Met wat tips kunt u er zelf al goed mee aan de slag. Het mooiste is natuurlijk, als u van uw klacht af kan komen en het ook zo kunt houden. Sommige (ernstige of chronische) klachten kunnen alleen verlicht worden, maar ook dat kan heel fijn zijn

Hoe ziet een acupunctuur behandeling eruit?

Tijdens de eerste acupunctuur afspraak vindt er een intakegesprek plaats. Deze bestaat uit het stellen van vragen met betrekking op de Chinese geneeswijze. Tijdens de eerste afspraak geef ik ook gelijk de eerste behandeling. De behandeling bestaat uit het controleren van de gestelde diagnose door de pols te voelen en de tong te bekijken. Van daaruit wordt de behandeling gestart. U kunt ontspannen gaan liggen op de behandelbank met desgewenst een rustgevend muziekje. In die tijd prikt de acupuncturist de naalden in de des gewenste punten. Naalden worden over het algemeen in de onderbenen, voeten, onderarmen en handen geprikt. Zo kunt u ongeveer 25 minuten ontspannen blijven liggen. De naalden doen dan hun werk. Tussentijds zal ik de werking van de naalden nog even stimuleren, om zo het gewenste effect te vergroten.

Acupunctuur op locatie

Indien u niet in staat bent om langs te komen, kan ik bij u langskomen. Indien u verder dan van 5 km bij mij vandaan woont, worden er reiskosten berekend. U krijgt een volledige gelijkwaardige behandeling.

Wil je meer informatie weten?

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. U kunt mij bereiken op 06 – 374 493 28 of vul het onderstaande contact formulier in.

Ga naar contact

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.