Ooracupunctuur of Auriculotherapie

Auriculotherapie is een mooi woord voor ooracupunctuur. Ooracupunctuur is een westerse vorm van acupunctuur en is ontdekt door een Franse arts Paul Nogier.

Hoe werkt Ooracupunctuur?

Op het oor wordt het hele lichaam geprojecteerd (reflex gebied). Dat houdt in dat bepaalde punten in het oor corresponderen met de verschillende organen, weefsels, bloedvaten en zenuwen van je lichaam. Doormiddel van naalden of een elektrische oormeter welke ook elektrische impulsjes kan afgeven, worden de oorpunten gestimuleerd en kunnen de klachten opgeheven worden. Vaak wordt er na afloop verblijfsnaaldjes of -zaadjes op specifieke punten geplaatst, zodat de werking nog even voort kan duren.

Wanneer gebruik je ooracupunctuur?

Ooracupunctuur kan bij allerlei klachten ingezet worden. De behandeling kan op zichzelf staan of naast en tijdens een acupunctuurbehandeling ingezet worden. Ooracupunctuur is wellicht bekend als ondersteuning bij het stoppen met roken of bij het afvallen, maar kan ook zeker ingezet worden bij: pijnklachten van het bewegingsapparaat, stoornissen in de functie van de organen, hormonale klachten, allergieën, slaapstoornissen en psychische klachten.

Wil je meer informatie weten?

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen. U kunt mij bereiken op 06 – 374 493 28 of vul het onderstaande contact formulier in.

Ga naar contact

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.