Zwangerschapsklachten

Zwangerschap

Zwangerschap is een prachtige levens veranderende ervaring, waar je vooral van hoort te kunnen genieten. Het grote geschenk wat je mag ontvangen, de ervaring om een kindje in je buik te voelen. De hoop en vreugde van de verwachting van een nieuw leven wat het met zich mee brengt. Helaas is dit niet altijd het geval, voor veel vrouwen brengt het ook verschillende fysieke en emotionele klachten met zich mee. Acupunctuur kan helpen om deze zwangerschapsklachten te verlichten en de gezondheid van zowel moeder als kind te bevorderen, zodat jij kan genieten van je zwangerschap!

De werking van acupunctuur bij zwangerschapsklachten

Acupunctuur kan helpen bij veel verschillende zwangerschapsklachten. Hieronder de meest voorkomende klachten waarbij acupunctuur kan helpen;

  • Misselijkheid en braken:

Een veel voorkomende klacht tijdens het eerste trimester is ochtendmisselijkheid. Door acupunctuurpunten te stimuleren die gericht zijn op het spijsverteringsstelsel wordt de energiestroom in de maag en darmen bevorderd. Dit kan helpen om de intensiteit en de frequentie van de ochtendmisselijkheid te verminderen.

  • Emoties:

Tijdens de zwangerschap schommelen je hormonen enorm, dit kan leiden tot intensere emoties. Met acupunctuur kunnen specifieke punten worden gestimuleerd om hormonen te reguleren. Acupunctuur helpt daarom om de emotionele klachten van de zwangerschap te verlichten. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met punten die uitgesloten zijn tijdens een zwangerschap.

  • Vermoeidheid:

Vermoeidheid tijdens de zwangerschap is een veel voorkomende klacht. Met acupunctuur wordt de circulatie van energie, in de Chinese geneeskunde heet dit Qi, verbeterd. Door de verbetering van je Qi kan je energielevel weer worden vergroot en kan jij meer energie ervaren.

  • Pijnklachten:

Tijdens de zwangerschap kunnen er veel verschillende soorten pijnklachten op treden. Een veel voorkomende pijnklacht is rugpijn en bekkenpijn. Met acupunctuur kan je deze pijnklachten verminderen. Acupunctuur kan helpen om spierspanningen te verminderen en de bloedsomloop te bevorderen.

  • Kindje draaien:

Voor vrouwen met een baby in stuitligging kan acupunctuur een natuurlijke benadering zijn om het kindje te draaien. Specifieke acupunctuurpunten op het lichaam kunnen worden gestimuleerd, door moxa, om spierspanningen te verminderen. Door het verminderen van deze spierspanningen wordt het kindje aangemoedigd om in de juiste positie te draaien.

Conclusie

Al met al kan acupunctuur de verschillende fysieke en emotionele klachten die bij een zwangerschap komen kijken, helpen om deze te verminderen. Heeft u last van zwangerschapsklachten en zou u hier hulp bij willen? Neem gerust contact met mij op en samen kunnen wij kijken naar de behandeling die het best bij u past.

Lees eventueel ook het artikel van Ouders van nu.

Terug naar het overzicht

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.