Acupunctuur bij mentale problemen

Emotionele en mentale problemen

Wanneer we worstelen met stress, angst, depressie, slaapstoornissen of andere emotionele en mentale problemen kan dit een grote invloed hebben op ons dagelijkse leven. Naast de belemmeringen dat emotionele en mentale problemen met zich meebrengen in ons dagelijks leven heeft het ook gevolgen op onze algehele gezondheid. Acupunctuur is een holistische en natuurlijke benadering. Deze benadering kan helpen om emotionele en mentale problemen aan te pakken en innerlijke balans te herstellen.

Werking van acupunctuur voor mentale problemen

Emotionele en mentale problemen kunnen voor verschillende mensen verschillend manifesteren. Op een rijtje variërende emotionele en mentale problemen en hoe acupunctuur daarbij kan helpen.

  • Stress:

Stress is een veel voorkomend verschijnsel in ons dagelijks leven. Stress is niet alleen een mentaal probleem, maar heeft ook fysieke gevolgen op ons lichaam. Bij stress wordt ons sympathische zenuwstelsel geactiveerd, wat leidt tot de afgifte van stresshormonen, zoals adrenaline en/of cortisol. Deze hormonen zijn indien ze voor langere tijd in grotere hoeveelheden aanwezig zijn in je lichaam, schadelijk voor je lichaam. Acupunctuur kan het zenuwstelsel kalmeren en de productie van stresshormonen reguleren. Op deze manier kan acupunctuur helpen om stress te verminderen.

Meer lezen over stresshormonen lees dan het volgende artikel; Vecht-of-vluchtreactie

  • Angst:

Dagelijkse zorgen, sociale angst, paniekaanvallen, fobieën of andere angststoornissen, de impact van angst kan een verlammend effect hebben op je leven. In tegenstelling tot sommige conventionele behandelingen die zich richten op het onderdrukken van symptomen, streeft acupunctuur naar het herstellen van balans in je lichaam en geest. Naast het herstellen van balans in lichaam en geest kan acupunctuur endorfine afgifte stimuleren voor ontspanning.

  • Depressie:

Depressie kan je dagelijkse leven behoorlijk belemmeren. Acupunctuur kan helpen om je depressie symptomen te verlichten of te verhelpen. Zoals hierboven bij het kopje angst al werd benoemd kan acupunctuur de endorfine afgifte stimuleren. Endorfine is het natuurlijke feel-good stofje in je lichaam. Daarnaast behandelt acupunctuur depressie niet alleen als een mentaal probleem, maar als een verstoring in de algehele energiebalans. Met deze benadering kun je je algehele emotionele gezondheid worden verbeterd.

  • Slaapstoornissen:

Slaapstoornissen en slapeloosheid kunnen leiden tot erge vermoeidheid. Of het nu: inslapen, doorslapen of te vroeg wakker zijn is. Oorzaken hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn dat je; ligt te piekeren, onrustig bent of klaar wakker bent in de nacht, acupunctuur kan een oplossing bieden. Acupunctuur kan bijvoorbeeld de afgifte van melatonine bevorderen, melatonine is het hormoon dat het slaap-waakritme reguleert. Acupunctuur brengt balans in het lichaam, waar het nodig is.

  • Emotionele onevenwichtigheden:

Stemmingsschommelingen, woede, prikkelbaarheid, piekeren en zwaarmoedigheid kunnen een teken zijn van emotionele onevenwichtigheden. Met acupunctuur kun je specifieke acupunctuurpunten stimuleren, deze punten helpen bij het reguleren en het verminderen van stemmingswisselingen of andere nare stemmingen. Vandaar dat acupunctuur een positieve bijdragen kan leveren bij emotionele disbalansen.

Conclusie

Kortom emotionele en mentale problemen kunnen een negatief effect hebben op je dagelijks leven en je fysieke lichaam. Acupunctuur kan jouw helpen om emotionele en mentale problemen te verbeteren of te verhelpen. Acupunctuur is gericht op het bevorderen van de algehele gezondheid, hierdoor kan je positieve effecten merken op je mentale gezondheid. Heb je last van mentale problemen en zou u hier graag hulp bij willen? Neem gerust contact met mij op of maak direct een afspraak.

Terug naar het overzicht

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.