Acupunctuur: stoppen met roken

Roken is een gewoonte die veel mensen proberen te doorbreken. Stoppen met roken is een uitdagend proces met ontwenningsverschijnselen. De ontwenningsverschijnselen zijn gemiddeld genomen de eerste twee weken de nicotine, maar daarna vooral gericht op de gewoonte van roken. Tijdens het proces worden veel mensen geïrriteerdheid of hebben een korter lontje, ook snoepbehoefte of cravings kunnen aanwezig zijn. Acupunctuur is een holistische benadering die je kan begeleiden in het stoppen met roken.

Hoe kan acupunctuur helpen bij het stoppen met roken?

Acupunctuur kan op verschillende manieren helpen tijdens het proces stoppen met roken. Wil je eerst meer weten over wat acupunctuur precies is? Lees dan hier de blog over acupunctuur.

  • Vermindering van ontwenningsverschijnselen: Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen die optreden wanneer je stopt met roken, zoals prikkelbaarheid, angst en cravings. Door specifieke acupunctuurpunten te stimuleren kan de vrijlating van endorfine worden bevorderd. Hierdoor kan de stress verminderen.
  • Overbrugging van de Nicotine: Acupunctuur kan je ook helpen om de craving naar nicotine te beheersen. Door bepaalde acupunctuurpunten te stimuleren kan de drang naar een sigaret en de behoefte aan nicotine worden verminderd.
  • Ondersteuning longfunctie: Roken kan ernstige schade toebrengen aan je longen. Acupunctuur kan de longfunctie ondersteunen door de doorbloeding te verbeteren, ontstekingen te verminderen en het lichaam helpen bij het afvoeren van gifstoffen en het opgebouwde slijm.
  • Stressvermindering: Stress is een veelvoorkomende trigger voor roken. Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Door het inbrengen van dunne naaldjes op specifieke punten, kan de activiteit in het sympathische zenuwstelsel verminderd worden. Het parasympatische zenuwstelsel wordt juist geactiveerd, door middel van die specifieke punten. Dit kan een gevoel geven van diepe ontspanning.

Holistische ondersteuning

Wat acupunctuur effectief maakt, is dat het een holistische benadering van gezondheid hanteert, waarbij lichaam en geest als één geheel worden gezien. Acupunctuurbehandelingen zijn gepersonaliseerd en kunnen worden aangepast op de individuele behoeften en symptomen van elk persoon. Acupunctuur legt de nadruk top het herstellen van balans en het bevorderen van de natuurlijke genezingskracht van je lichaam. Hierdoor kan acupunctuur jou helpen om te stoppen met roken en het bereiken van een gezonder en evenwichtiger leven.

Conclusie

Kortom, acupunctuur kan een waardevolle aanvulling zijn op het proces van stoppen met roken door ontwenningsverschijnselen te verminderen, craving naar nicotine te beheersen, stress te verminderen en de algehele gezondheid te ondersteunen. Het is echter belangrijk op te merken dat acupunctuur het beste werkt als je jezelf ook honderd procent inzet om echt te stoppen met roken. Wil je hulp bij het proces om te stoppen met roken? Neem dan nu contact op of maak direct een afspraak.

Terug naar het overzicht

Neem contact op!

06 - 374 493 28
info@acupunctuurqi.nl

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.